یادداشت‌برداری با نرم‌افزار وان نوت OneNote

OneNote یک نرم‌افزار فوق‌العاده برای یادداشت‌برداری

آیا شما هم نوشتن را دوست دارید و برای برنامه‌ریزی کارهایتان از دفترچه یادداشت استفاده می‌کنید؟ نوشتن و یادداشت‌برداری روی کاغذ بسیار جذاب است، اما محدودیت‌هایی هم دارد. به عنوان مثال، آیا می‌توانید یک عکس یا فیلم را هم به یادداشت‌هایتان اضافه کنید؟ یا اینکه موضوع یا کلمه‌ای خاص را در دفترچه یادداشت‌تان جستجو کنید؟ مخصوصا وقتی که دفترچه‌ی شما پر از نوشته و شلوغ باشد! دوست دارید ابزار مورد علاقه بیل گیتس برای این کار را بدانید؟ اگر به دنبال ابزاری برای یادداشت‌‌برداری و مدیریت فعالیت‌ها و برنامه‌های مختلف خود هستید، حتما نرم‌افزار OneNote را امتحان کنید. وان‌نوت یکی از نرم‌افزارهای مجموعه آفیس است که همراه با ورد، اکسل، پاورپوینت و اوت‌لوک روی سیستم شما نصب می‌شود.

وان نوت می‌تواند به راحتی با بقیه نرم‌افزارهای آفیس در ارتباط باشد؛ یا اینکه تمام کارها در خود وان نوت به تنهایی انجام شود. می‌توانید از وان‌نوت به به عنوان یک دفترچه یادداشت دیجیتال همانند کلاسورهای فیزیکی استفاده کنید؛ با این تفاوت که به سادگی می‌توانید در یادداشت‌ها جستجو کنید و آنها را به اشتراک بگذارید. جالب است بدانید که وان‌نوت برنامه‌ی مورد علاقهٔ بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت است و برای مدیریت کارها و ایده‌های خود از آن استفاده می‌کند!

وان نوت

OneNote یک دفترچه یادداشت ایدئال

می‌توانید چندین دفترچه یادداشت ایجاد کنید. به عنوان مثال برای برنامه سفر، کلاس‌های آموزشی، جلسات طوفان فکری یا تعریف وظایف روزانه. در دفترچه یادداشت‌ها نظرات، ایده‌ها، طرح‌ها و نقشه های خود را تایپ کنید یا اینکه با کمک ابزارهای وان نوت آنها را رسم کنید؛ جدول ایجاد کنید و تصاویر دیجیتالی یا screenshot یک صفحه‌ی خاص را بچسبانید. دفترچه یادداشت‌تان را با جلسات اوت لوک یکپارچه کنید؛ وظایف کاریتان را در آن تعریف کنید و با کمک اوت‌لوک به همکاران خود واگذار کنید. دفترچه‌های یادداشت را برای سازماندهی بهتر، می‌توانید به چند بخش تقسیم‌بندی کنید. این بخش‌ها به صورت برگه در نرم‌افزار نشان داده می‌شوند. همچنین می‌توانید بخش‌های حاوی اطلاعات مرتبط را با هم گروه‌بندی کنید.

OneNote برای طبقه‌بندی اطلاعات از ۵ سطح زیر استفاده می‌کند:

  1. دفترچه (Notebook): بالاترین سطح ذخیره‌سازی در وان نوت است که بخش‌ها و صفحات داخل آن قرار می‌گیرد.
  2. گروه بخش (Section Group): سطح بعدی ذخیره اطلاعات در وان نوت است که شامل چند بخش است.
  3. بخش(Section): این سطح شامل صفحات و زیر صفحات می‌شود.
  4. صفحه(Page): صفحات برای ذخیره اطلاعات شامل متن، تصویر، صدا و ویدئو استفاده می‌شوند.
  5. زیر صفحه(Subpage): در واقع همان صفحات هستند که با ایجاد تورفتگی ایجاد می‌شوند و می‌توان جزئیات مطالب صفحات را در آنها قرار داد.

هر دفترچه یادداشت در وان نوت حداقل یک بخش و یک صفحه دارد.

یادداشت برداری با OneNote

قابلیت‌های ویژه نرم‌افزار OneNote

  • می‌توانید در یاداداشت‌هایتان با استفاده از tag یا برچسب، لیست‌های To Do بسازید.
  • به راحتی بین صفحات جابه‌جا شوید و صفحه و زیر صفحه بسازید.
  • در وان نوت اصلا نیازی نیست که سطر به سطر تایپ کنید؛ نوشتن فقط با یک کلیک و در هر جای صفحه ممکن است.
  • می‌توانید یادداشت‌های خود را با فرمت‌های مختلف خروجی بگیرید و آنها را به اشتراک بگذارید.
  • می‌توانید داخل یادداشت‌ها از دستخط، صدا یا کلیپ ویدئویی استفاده کنید.
  • می‌توانید یک فایل کامل مانند اکسل یا ورد را به یادداشت خود وارد و ضمیمه کنید.
  • به‌راحتی می‌توانید در دفترچه جستجو بر اساس تاریخ و … انجام دهید.
  • می توانید متن داخل تصاویر موجود در وان نوت را هم با استفاده از فناوری OCR پیدا کنید.
  • امکان نوشتن فرمول‌ها به صورت دست‌نویس با قلم یا به صورت تایپ شده
  • امکان رمزگذاری دفترچه یادداشت و محدود کردن دسترسی افراد
  • ردیابی تغییرات نویسنده‌های دفترچه یادداشت به اشتراک گذاشته شده
  • بازیابی یادداشت‌های حذف شده

در واقع OneNote یک ابزار ساده و عالی برای دانشجویان، نویسندگان، مدیران، متخصصین و هر شخصی است که به دنبال ذخیره‌ی محتوا و یادداشت‌برداری سازمان یافته می‌گردد.

مدیر سایت؛ عاشق نوشتن، خلق محتوا و کمک به دیگران هستم. من و همکارانم در سایت پویان به شما کمک می‌کنیم که به یک حرفه‌ای تبدیل شوید! اگر به دنبال یادگیری مهارت‌های بیشتر هستید، پیشنهاد می‌کنم صفحۀ اینستاگرام و کانال یوتیوب ما رو هم دنبال کنید :)

دیدگاه‌ها (9)

  1. سلام وعرض ادب
    سوالی داشتم در مورد وان نوت. وقتی با قلم نوری در وان نوت می نویسم گاهی متن نوشته شده به هم میخوره وجاب جا میشه . این مشکل رو چطوری حل کنم. ممنون

      • با سلام و تشکر از شما بخاطر سایت خوبتان و راهنمایی هایتان . سوالی دارم برروی ویندوز ده لپ تاپم وان نوت ۲۰۱۶ را دارم و تعدادی دفترچه باصفحات بسیار برای کارهای پژوهشی ام دارم ، وبرنامه وان نوت ویندوزی ام را با وان نوت گوشی اندرویدی ام از طریق اکانت مایکروسافتم همگام سازی کرده ام و مدتهاست که هر تغییری بر روی مطالب گوشی می دادم بر روی وان نوت ویندوزی هم تغییر می کرد و بالعکس .
        اما امروز اسم ۳ تا از دفترچه ها را از طریق ری نیم عوض کردم در ویندوز و بارها از قسمت info حساب کاربری ام را سینک کردم ، مطالب افزوده در گوشی آمد ولی اسم دفترچه هادر گوشی ام تغییر نمی کند و در گوشی ام هم جایی برای تغییر نام کل دفترچه notbook نیست لطفا راهنمایی کنید برای حل مشکل .با تشکر

  2. سرکار خانم مرضیه رمضانی با سلام ، قبلا خدمت همکارتان سرکار خانم هما زارعی مطلبی ارسال و تقاضای راهنمایی و کمک کردم ولی هنوز پاسخی دریافت نکده ام تمنا دارم مرا کمک و راهنمایی فرمایید ، عین تقاضایم را که برای ایشان ارسال کرده ام را برایتان میفرستم استدعا دارم یاریم فرمایید :

    سارا درستکار ۱۲ ژانویه, ۲۰۲۱ در ۱۰:۲۱ ب.ظ
    سرکار خانم هما زارعی عزیز باسلام ؛ در این دوره زمونه که همه دنبال مال و منال فانی دنیوی هستند کارتان بسیار عالی و قابل تقدیر و ستایش است ، ان شا الله عاقبت بخیر باشید و به آرزوهای قشنگتون برسید بک سوال تخصصی دارم اگر راهنمایی فرمایید لطف بزرگی خواهید کرد؛ بنده قصد دارم روز نگاشت و وقایع یک دوره بیست ساله را به ترتیب تاریخ و روزنگار تهیه کنم که در آن مطالبی از جمله یادداشت های خودم ، اظهار نظرهای دیگران(بصورت بریده جرايد و …) ، عکس مرتبط با واقعه آن روز تهیه کنم که اولویت اول آن ترتیب تاریخ روزانه و بعد امکان جستجو در یادداشتها و پیوست های آن از قبیل مطالب تایپ شده،بریده جراید، عکسها و اسناد اسکن شده و … میباشد،قابل ذکر است حقیر تسلط و اشرافم به کامپیوتر در حد بیرون کشیدن گلیمم از آب میباشد ، سوال اول آنکه آیا انجام اینکار با استفاده از styles (سبک ها)امکان پذیر است ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ ،چگونه؟ سوال دوم اینکه اگر از طریق styles (سبک ها) امکان این کار نیست ، آیا برنامه ای جهت تسهیل در کار وجود دارد؟ پاسخ بدهید یا ندهید از شما سپاسگزارم (ایمیل ارسالی متعلق به یکی از آشنایان میباشد که دسترسی به اینجانب دارد).

    زارعی هما ۱۴ ژانویه, ۲۰۲۱ در ۵:۰۲ ب.ظ
    سلام. لطف دارین. ممنون از دعای خوبتون.
    دوست عزیز متوجه ارتباط استایل ها با کاری که میخواین انجام بدین نشدم.

    سارا درستکار ۱۵ ژانویه, ۲۰۲۱ در ۴:۳۲ ب.ظ
    با سلام و عرض ارادت مجدد؛ بنده قصد دارم کاری انجام دهم (که در عرایض قبلی اعلام نمودم)یکی از دوستان اظهار داشت از استایل ها میتوانید استفاده کنید ، چون تاکنون با استایل ها کار نکرده بودم با جستجو در اینترنت به مطالب بسیار مفید و ارزشمند شما برخوردم ولی متاسفانه نتوانستم بصورت کاربردی از آنها استفاده کنم لذا دست به دامن پر مهر شما شدم تا شاید یاریم فرمایید؛یکبار دیگر کاری را که میخواهم انجام دهم را خدمتتان عرض میکنم شاید بنده فبلاًنتوانستم مطلبم را به جنابعالی و آن دوستم عزیزم درست منتقل کنم و باعث شده آن دوستم مرا اشتباهی راهنمایی کنند .
    در هر صورت مجدداً خواسته ام را عرض میکنم، اینجانب قصد دارم بعنوان معلم خاطرات یک مدت زمان حدود بیست ساله ام را که بصورت متفرق میباشد بصورت دفتر خاطرات (کامپیوتری) تهیه کنم که اسناد موجود شامل ۱- یادداشتهای روزانه در صفحات سالنامه که هر سال نوشته ام ۲- عکسهای برخی وقایعی مرتبط که در این ایام تهیه شده و موجود است(عکس با همکاران و شاگردان و یا گردش علمی و … )۳- برخی بریده جراید(در رابطه با روز معلم ویا تشویقات شاگردان و وقایع مرتبط …)+ ذکر و یا ارجاع مطالب مرتبط با موضوع که در برخی سایت ها درج شده + استناد به اسنادی که از آنها اسکن تهیه شده است و … که در زمان تهیه خاطرات هر روز لینک آنها آورده شود و یا بعنوان پی نوشت و پاورقی و … (تقریباً مثل مطالبی که در سایت “ویکی پدیا” و … مرسوم است) قابل ذکر میدانم شاید تهیه مطلبی که عرض کردم با استفاده از استایل ها مقدور و میسر نباشد در این صورت استدعا میکنم راهنمایی فرمایید چکار کنم؟ الهی که هیچ بن بستی در زندگی نداشته باشی و همیشه کوچه های به ظاهر بن بستت به لطف خداوندمنتهی به یک اتوبان و بزرگراه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *