آموزش تابع FIND در اکسل

آموزش تابع FIND در اکسل – جستجوی موقعیت کاراکترها

تابع FIND در اکسل در دسته توابع متنی (Text) قرار دارد. این تابع به شما کمک می‌کند تا موقعیت کاراکترها را در یک رشته پیدا کنید. عملکرد تابع FIND مشابه تابع SEARCH است؛ البته با کمی تفاوت! اگر شما نیاز دارید کاراکتری را در یک عبارت جستجو و سپس رشته‌ای را استخراج کنید، توابع FIND و SEARCH به تنهایی کارآمد نیستند! برای این کار باید از ترکیب آنها با دیگر توابع متنی مانند MID ، LEFT، RIGHT و LEN استفاده کنید. با ما همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.

ساختار تابع FIND در اکسل

ساختار تابع FIND در اکسل به شکل زیر است:

FIND(find_text, within_text, [start_num])
  1. Find_text: کاراکتری که می‌خواهید موقعیت آن را در رشته پیدا کنید، در این قسمت قرار ‌دهید.
  2. Within_text: متن (رشته‌ای) که می‌خواهید موقعیت کاراکتر موردنظر را در آن پیدا کنید، در این قسمت قرار دهید.
  3. Start_num: نقطه شروع جستجوی کاراکتر موردنظر را در این قسمت تعیین کنید. این آرگومان اختیاری است. اگر مقداری در این قسمت تایپ کنید، تابع FIND شروع به جستجوی رشته از سمت چپ تا انتهای آن می‌کند.

نکته: دو آرگومان اول ضروری هستند و آرگومان سوم اختیاری است.

مثال ۱: عملکرد تابع FIND در اکسل

فرض کنید در یک فایل اکسل لیستی از اطلاعات صاحبان حساب در اختیار دارید. هر سلول این لیست شامل موارد زیر است:

  • مبلغ آخرین برداشت
  • شماره حساب

موارد بالا به وسیله یک علامت “$” از هم تفکیک شده‌اند. شما می‌خواهید مبلغ آخرین برداشت را از رشته مورد نظر استخراج کنید. برای این کار می‌توانید ابتدا با استفاده از تابع FIND موقعیت کاراکتر”$” را در رشته مورد نظر پیدا کنید. سپس با استفاده از تابع MID تمام کاراکترهای قبل از کاراکتر”$” (مبلغ آخرین برداشت) را استخراج کنید.

آموزش تابع FIND در اکسل

ابتدا در سلول نتیجه (B2) کلیک کنید. سپس در نوار فرمول نرم‌افزار روی Fx کلیک کنید. (یا اینکه کلیدهای Shift+F3 را فشار دهید.)

آموزش تابع FIND در اکسل

پنجره Insert Function باز می‌شود. از دسته توابع متنی (TEXT) تابع FIND را پیدا کنید و روی OK کلیک کنید.

آموزش تابع FIND در اکسل

پنجره Function Arguments باز می‌شود. در کادر Find_text کاراکتر موردنظر را که در این مثال “$” است، تایپ ‌کنید. سپس در کادر Within_text کلیک کرده و سلول‌ A2 را انتخاب کنید. روی OK کلیک کنید. توجه داشته باشید که این دو تابع FIND و SEARCH رشته را از چپ به راست بررسی می‌کنند.

آموزش تابع FIND در اکسل

برای اعمال فرمول به بقیه سلول‌ها به گوشه سلول B2 بروید. وقتی نشانگر ماوس به شکل علامت بعلاوه (+) درآمد، ماوس را به سمت پایین بکشید.

آموزش تابع FIND در اکسل

در تصویر زیر نتیجه را مشاهده کنید.

آموزش تابع FIND در اکسل

استخراج مبلغ آخرین برداشت به کمک تابع MID

حالا می‌خواهید مبلغ آخرین برداشت را استخراج کنید. برای این کار از تابع MID استفاده ‌کنید. فرمول زیر را در سلول نتیجه (C2) تایپ کنید.

MID(A2,1,B2-1)

آموزش تابع FIND در اکسل

برای اعمال فرمول به سلول‌های دیگر مانند مرحله قبل عمل کنید. نتیجه را در تصویر زیر ببینید.

آموزش تابع FIND در اکسل

ترکیب دو تابع FIND و MID در اکسل

با استفاده از ترکیب دو تابع FIND و MID هم می‌توانید به نتیجه مثال قبل برسید. برای این کار فرمول زیر را در سلول نتیجه (C3) تایپ کنید.

MID(A2,1,FIND(“$”,A2)-1)

آموزش تابع FIND در اکسل

استخراج شماره کارت با ترکیب توابع FIND و LEN و RIGHT

RIGHT(A2,LEN(A2)-FIND(“$”,A2))

اگر بخواهید رشته سمت راست کاراکتر”$” (شماره کارت) را استخراج کنید می‌توانید از ترکیب ۳ تابع FIND و LEN و RIGHT استفاده کنید. برای این کار فرمول زیر را در سلول نتیجه ( (C2تایپ کنید.

آموزش تابع FIND در اکسل

در تصویر زیر نتیجه را مشاهده می‌کنید:

آموزش تابع FIND در اکسل

تفاوت‌های توابع SEARCH و FIND در اکسل

همانطور که گفتیم عملکرد تابع FIND مشابه تابع SEARCH است. هر دوی این توابع به شما کمک می‌کنند تا موقعیت کاراکترها را در یک رشته پیدا کنید.

تفاوت تابع Find و تابع Search در اکسل

  • تابع FIND به بزرگی و کوچکی حروف حساس است. مثلا اگر از تابع FIND برای بدست آوردن موقعیت یک حرف مثل “F” در یک رشته استفاده کنید، “F” بزرگ و “f” کوچک دارای معانی مختلفی هستند. ولی تابع SEARCH  به بزرگی و کوچکی حروف حساس نیست.  این تفاوت را در قالب یک مثال در تصویر زیر می‌بینید. می‌خواهیم موقعیت رشته “fax” را پیدا کنیم. یک بار با استفاده از تابع SEARCH و یک بار با استفاده از تابع FIND این کار را انجام داده‌ایم. نتایج به دست آمده را در تصویر زیر هایلایت کرده‌ام. همانطور که می‌بینید تابع SEARCH موقعیت درست رشته را برمی‌گرداند و تابع FIND خطای #VALUE! را برمی‌گرداند.

تفاوت تابع Find و تابع Search در اکسل

  • تابع FIND امکان استفاده از کاراکترهای Wildcard را نمی‌دهد. ولی تابع SEARCH امکان استفاده از کاراکترهای Wildcard را می‌دهد. این تفاوت را در قالب یک مثال در تصویر زیر می‌بینید. می‌خواهیم موقعیت رشته “F*” را پیدا کنیم. یک بار با استفاده از تابع SEARCH و یک بار با استفاده از تابع FIND این کار را انجام داده‌ایم. نتایج به دست آمده را در تصویر زیر هایلایت کرده‌ام. همانطور که می‌بینید تابع SEARCH موقعیت درست رشته را برمی‌گرداند و تابع FIND خطای #VALUE! را برمی‌گرداند.

تفاوت تابع Find و تابع Search در اکسلجمع‌بندی

در این آموزش تابع FIND را توضیح دادیم. همانطور که مشاهده کردید با ترکیب توابع مختلف توانستیم نتایج موردنظر را از رشته‌ها استخراج کنیم. قدرت توابع اکسل هنگام ترکیب آنها با همدیگر چندین برابر می‌شود، پس از این قدرت برای رسیدن به نتایج موردنظرتان استفاده کنید.

مدیر سایت؛ عاشق نوشتن، خلق محتوا و کمک به دیگران هستم. من و همکارانم در سایت پویان به شما کمک می‌کنیم که به یک حرفه‌ای تبدیل شوید! اگر به دنبال یادگیری مهارت‌های بیشتر هستید، پیشنهاد می‌کنم صفحۀ اینستاگرام و کانال یوتیوب ما رو هم دنبال کنید :)

دیدگاه‌ها (3)

  1. باسلام من یک پرینت حساب بانکی تهیه کردم میخوام بدانم در مثلا برای شماره کارت یا حساب فلان نام چند بار پول جابجاکرده ام چگونه در اکسل این کار را انجام بدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *